2009. augusztus 31., hétfő

Eger

A tegnapi nap részt vettünk az Egri Népzenei Gálán és jelentem szerencsésen hazaértünk! Annyit tudni kell a rendezvényről, hogy ez a Gála a Kóta egyik bázisrendezvénye már évek óta. Nos azért néhány gondolat erről az egészről... A megmérettetés célja egy délutáni gálán való részvétel volt, melyre több népdalkör és néhány citerazenekar pályázott, több kevesebb sikerrel. Mi vasárnap kb. 11.35-kor léptünk a Dobó Téri szabadtéri színpadra. A hangosítás kiváló volt, minden klappolt, a Kunverbunk és a Mátyusföldi összeállításunk is hiba nélkül került a színpadra. A közönség a legnagyobb tapssal jutalmazta zenekarunkat! Jött az eredményhirdetés... szinte biztosra vettük, hogy valamelyik csokrunkkal képviselhetjük magunkat a gálán...ám ismételten csalódnunk kellett...
Mindenféle bántás nélkül csak annyi a véleményünk erről az egészről, hogy az új stílust játszó zenekarok még mindig nem kapnak megfelelő teret a hasonló rendezvényeken és mostoha gyerekként kezelik eme stílus képviselőit...mi ebből a tanulság? A magyar népzenét még mindig a régi stílust játszó citerazenekarok és népdalkörök őrzik... a változásra pedig vajmi kevés az esély!!

Azért hogy jót is mondjak, a helyszínen vehettük át a májusban megszerzett ARANY PÁVA DÍJ- unkat is, amit még Kunhegyesen kaptunk meg a zsűritől!

Még egyszer nagyon köszönjük a kilátogató közönségnek, hogy velünk voltak és végigtapsolták, énekelték műsorunkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése