2009. november 2., hétfő

Kóta Minősítő - Tiszakécske



Igaz, hogy nem a zenekarral kapcsolatos dolog, de mezőtúri és a zenekarhoz köthető események és eredmények történtek, születtek a hét végén, azaz október 31-én, Tiszakécskén!

Elsőnek is kezdjük a mezőtúri hírekkel...



A Csider István által irányított Tücsök és Cimbora citerazenekar( soraiban zenekarunk tagjaival Bíró Lacival és Szilágyi Sanyival!) a Kóta térségi minősítőjén a 18 fellépő között, térségi Kiváló minősítést szerzett a szakmai zsűri előtt! Ezzel az eredménnyel mostantól az Országos sorozatban vehetnek részt! Gratulálunk helyi zenésztársainknak és természetesen Csider Istvánnak is, hogy ismét öregbítették a mezőtúri citerazene és citerás hagyományok hírnevét!















A Tücsök Citerazenekar

...folytassuk a zenekarhoz köthető eredményekkel...

A fegyverneki Pacsirta zenekar( zenekar vezetője Gerőcs Eszter) is részt vett a minősítőn...a lányokat január óta a Lókötők citeraznekar vezetője, művészeti vezetője Szabó Ferenc irányítja. Májusban a lányok a Kunhegyesi Kóta minősítőn a térségi "osztályban" már bizonyították tehetségüket és területi Kiváló minősítést érdemeltek ki, tehát a mostani kécskei minősítőn már az országos bronz, ezüst, arany, esetleg arany páva minősítésért indultak "harcba"! Nem titkolt céljuk az arany minősítés megszerzése volt...A lányok kiegyensúlyozott teljesítményükkel, remek hangulatban adták elő a Galgamenti dalokból összeállított csokrukat. A Közönség velük együtt énekelt és nagy tapsalt jutalmazta a lányok produkcióját! Reménykedtünk hogy az arany minősítést kiérdemeljük! Célunkkal a Birinyi József, Kovács László, Hajdú Ágota zsűritrió is egyet értett. Sőt! A lányok megkapták az ebben a minősítőben megszerezhető legnagyobb díjat, az ARANY PÁVA DÍJ-at!
A lányok és természetesen én is, nagyon nagyon boldogok voltunk, szinte nem is hittünk a fülünknek! Még 1x nagyon köszönjük mindenkinek aki támogatott minket és természetesen igyekszünk majd ezután is a legjobban nyújtani a színpadon!
Igaz már személyesen is megtettem, de egy NAGY GRATULÁCIÓ A LÁNYOKNAK A NAGYSZERŰ EREDMÉNYÉRT!!!!



















A fegyverneki Pacsirta citerazenekar


Ami pedig még a szívünknek kedves az az, hogy a tiszakécskei Kék Nefelejcs citeraegyüttes, Szerencsi Zsuzsanna vezetésével ismételten kiérdemelte az Országos Arany és Arany Páva fokozatott! Rátok is nagyon büszkék vagyunk és reméljük, hogy sok sok közös fellépés van még előttünk!


















A tiszakécskei Kék Nefelejcs citerazenekar

- Szabó Ferenc/ A Banda -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése