2009. december 17., csütörtök

Ifjúsági Találkozó volt Mezőtúr


2009. december 13-án, Mezőtúron a Közösségi Házban 11. alkalommal rendezték meg a hagyományos Ifjúsági és Gyermek citerazenekarok találkozóját.
A rendezvényt az 1998 óta működő Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület keltette életre azzal a céllal, hogy a feltörekvő nemzedék, az utánpótálás is megmutathassa tudását a nagyvilág előtt. Szép számmal érkeztek idén is a rendezvényre az ifjú citerások.
A zsűriben Birinyi József a KÓTA társelnöke, Kovács László KÓTA-Díjas népzenész és Nagy Vivien Népzenész, népzene tanár foglalt helyet.
A 11 citerazenekar, hangulatos összeállításokkal mutatta meg, hogy mennyit fejlődtek az évek során.

A Lókötők citerazenekar bár nem tervezte fellépését a rendezvényen, de nem így alakult! A Kék Nefelejcs zenekarral két műsorszámot adott elő nagy sikerrel, a lelkes közönségnek! Köszönjük barátainknak, hogy gondoltak ránk és hogy segíthettünk!

Minősítést is lehetett kérni.

Bíró László szólista ARANY minősítést, a kunbaracsi Kökény citerazenekar Szőke Péter vezetésével ARANY és ARANY PÁVA Díjat, a mezőtúri Tücsök citerazenekar (vezetője Csider István) ARANY minősítést, valamint a mezőtúri Cimbora citerazenekar (vezetője Csider István) országos ARANY és ARANY PÁVA Díjat kapott színvonalas műsorukért, citeratudományukért! Elért sikerükhoz gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

A műsor végén a rendezvényen megjelentek meghallgathatták és megnézhették a Birinyi testvérek hangszerbemutatóját a 3 zsűritag tolmácsolásában. Eredményes és jó hangulatú találkozó illetve minősítő volt, szép eredményekkel és ami a legfontosabb, jól felkészített zenekarokkal, színvonalas produkciókkal! Jövőre pedig jön a 12. Ifjúsági és Gyermek citerazenekarok találkozója Mezőtúron!

Az egyesületnek, zenekaroknak és felkészítőiknek továbbra is sok sikert és eredményekben gazdag fellépéseket kívánunk!

Képek hamarosan!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése