2010. március 23., kedd

A népzene ünnepe Csorváson


A Nefelejcs Népzenei Egyesület olyan programsorozat szervezésére vállalkozott, melynek sikere garantált, hiszen ennyi népzenész és citerás még egyetlen hazai találkozón se jött össze, mint amennyit szombattól Csorvásra várnak. Bartók Béla emléke előtt is tiszteleg a település az egy héten át tartó népzenei fesztivállal, találkozóval és versennyel.

Juhász Kálmán a civil szervezők nevében elárulta, ilyen még nem volt a kisváros életében. Igaz, minden évben hirdettek tavaszi, népzenészeknek szóló eseményt, de az idei lesz a leghosszabb. 2010. március 20 – 27-ig tartó rendezvényekre 27 népzenei csoport, 24 citerás együttes érkezik hozzájuk.

Vasárnap délután gyerekeknek hirdettek táncházi találkozót. Megtudtuk, a Nefelejcs pályázott, a LEADER befogadta zenei programjukra igényelt forráskérelmüket.

- Békés Megyei Hírlap -

A rendezvényen fellép többek között a Tisza'83 citerazenekar Tiszakécskéről, a Galagonya Citeraműhely Kazincbarcikáról, a felvidéki Hunor citerazenekar, valamint a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület minden zenekara köztük természetesen a Lókötők is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése