2010. május 12., szerda

Ismét remek rendezvényen zenélt a zenekar

2010. május 8-án két helyen volt jelenésünk. A fegyverneki Pacsirta Citerazenekar és Annaházi Néptánccsoport meghívására Tiszatenyőn kezdte a napot a zenekar egyik fele. Szatmári Táncokat játszottunk a táncosok talpa alá az I. Vándorló Bográcsok Találkozója alkalmából. Nagy sikert aratott ez a műsorszám és természetesen a fegyverneki Pacsirták is kitettek magukért és meg is érdemelték a tenyői közönség hatalmas tapsát. 

A Pacsirták és a Lókötők húzzák a talpalávalót
fotó: szoljon.hu


Tavaly óta, ha tehetjük mindig részt veszünk a Magyarok Szövetsége álltal szervezett Magyarok Vásárán, itt Mezőtúron. Már decemberben is nagyszerű hangulatú vásáron zenélhettünk, ahol még az árusok is táncra perdültek a sodró lendületű magyar népzene hallatán. Most sem volt ez másképp! A Pacsirták indították útjára a közel 1 órás népzenei hangulatott egy igazán pörgős Nyírségi dalcsokorral, majd Szatmári táncnótákat játszottak a szép számú közönségnek, akik vastapssal jutalmazták nagyszerű produkciójukat. Az Annaházi tánccsoport Kalotaszegi Táncokkal forrósította tovább a hangulatot, Kovács Péter vezetésével. 

Az Annaházi tánccsoport akcióban
foto: szoljon.hu

A tánc után jöttek a Lókötők. Jó volt érezni a hazai közönség szeretetét és öröm volt ismét ilyen sok lelkes, népzenét szerető néző előtt zenélni. 2 blokkot játszottunk: Mátyusföldi hallgatót, csárdást ás frisst, valamint a még Mezőtúron nem hallott Szatmári Örömmuzsikát, melyben barátunk és zenésztársunk Szerencsi Zsuzsanna énekelte egyik kedvenc dalunkat, a Zöld Erdőben de magas "nótát"... Köszönjük neki! :D. Jó volt látni, hogy mennyien ismerik ezeket az igazán jó népdalokat és mennyire tud élni a közönség mikor meghallja kedvenceit. A délután fénypontja pedig igazán elvarázsolta a kilátogatókat. Közel 20 citerás egyszerre kísérte az Annaházi Tánccsoportot, akik még egy ráadás friss csárdással is megajándékozták a közönséget. A rendezvény ismét nagyszerű volt és örülünk, hogy részt vehettünk benne. Köszönjük Hornyákné Sila Katinak és Kovács Lacinak, hogy ott lehettünk! 

üdv: a Banda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése